.

Fotografier som andas

.

hemsida_ikon_2

 

Jag kommer inte be er att låtsas skratta eller att dra in magen för en mera polerad bild. Det perfekta intresserar mig inte särskilt mycket eftersom det inte ändå går att uppnå. Det spelar ingen roll hur mycket tid ni spenderar på att planera er bröllopsdag, ni kommer aldrig nå perfektion eftersom det alltid kommer finnas saker ni inte kan kontrollera. Det är detta som jag tycker att är intressant, den riktiga historien om er två och dagen ni får varandra. Jag kommer vara med er från de tidiga morgonförberedelserna till småtimmarnas tryckare för att se att till att ni aldrig kommer glömma det virrvarr av känslor som var en bröllopsdag.
Jag är bosatt i Åbo men har mina rötter uppe i Jakobsad. För mina fotograferingar så reser jag mycket runtom i Finland och speciellt längs kusten. För bröllop reser jag även runtom i Europa. Att besöka nya platser och möta nya människor är alltid inspirerande men vad som verkligen får mitt hjärta att dunka hårdare är att se genuina personer uttrycka riktiga känslor. Att få se familj och vänner mötas under ett tillfälle som bara äger rum en gång i livet, dagen då två personen lovar att alltid finnas där för varandra. Det är det som sparkar liv i mig och för att få vara med om detta är jag villig att resa vart som helst.

.

Platser jag rest till för att fotografera bröllop.

 

 De vanligaste ställda frågorna

.

Kan vi jag boka dig för en fotografering utanför Åbo?

Självklart, vill du att just jag i bild berättar om det som är viktigt i ditt liv just nu kommer jag med detsamma.

Vilka typer av fotograferingar gör du?

Jag fotograferar människor. Oberoende tillfället ligger mitt fokus på att berätta om det som är viktigt i just dessa personers liv just nu.

Hur ser en bröllopsfotografering ut?

Det beror på hur ert bröllop ser ut. Jag föredrar att vara med er hela dagen eftersom det bara är då som jag har möjlighet att fånga alla de där små ögonblicken som går så fort förbi. Det är nämligen inte endast de stora stunderna som när ni säger ’ja’ som ni kommer vilja minnas, den riktiga magin finns någonstans där emellan.

Kan vi träffas innan bröllopet för ett planeringsmöte?

Jag vill självklart träffa er innan bröllopsdagen så vi hinner hinner lära känna varandra litegrann innan dagen kommer. Då den väl är här kommer det ändå bli så personligt så fort att det är lättast om vi i alla fall har mötts en gång innan.

Måste vi planera dagen på ett skilt sätt med tanke på fotografierna?

Nej, inte om ni inte vill. Jag är där för att fånga er dag som den verkligen såg ut, ingen Pinterest-version. Jag har dock varit med på så pass många bröllop att jag samlat på mig några tips och tricks för hur man kan få dagen att flyta på fint utan stress och oro. De här tipsen har jag samlat i en pdf som ingår i alla bröllopspaket och som jag skickar till er efter bokningen. Utöver den är det förstås bara att höra av sig när som helst om ni funderar på något under planeringens gång.

Hur går det till efter bröllopet?

Bokar ni mig för en heldag kommer jag hem med närmare 4000 bilder. Dessa går jag igenom i flera omgångar och väljer en så kompakt bildberättelse som möjligt, jag går alltid efter kvalitet framför kvantitet. Ni får själva välja ut de porträttbilder ni vill ha och när ni gjort det redigerad jag alla bilder och levererar dem i ett omsorgsfullt packat paket innehållande ett par små överraskningar. Sedan hoppas jag att ni hittar en lugn stund tillsammans då ni kan sätta er ner och ta in bildberättelsen från dagen som var bara er.

Kan vi beställa utskrifter och fotoböcker direkt från dig?

Ja och det får ni så gärna. Mitt fotografi som fokuserar på ett stämningsfullt och naturnära berättande gör sig extra bra till pappers och om möjligt så är det så jag vill att ni ska uppleva bilderna. Antingen genom att beställa ett bildpaket på 30 stycken högkvalitativa utskrifter på tjock akvarellpapper eller genom att beställa ett professionellt gjort album i linneklädd hårdpärm. Det här är sätt att försäkra er om att bilderna lever vidare och att ni senare i vardagen verkligen påminns om den här viktiga tiden i era liv.

 

julia-ikoner-4

 

Tveka inte att ta kontakt om ni har ytterligare frågor.