Vanliga frågor

Vad jobbar du med?

Jag kallar mig själv för “storyteller” (bildberättare) och konstnär, där storyteller syftar på de dokumentära fotograferingar jag gör för andra, och konstnär syftar på den broderikonst jag skapar och säljer. Det är en ovanlig kombination (gissar att jag är den enda fotografen i världen som erbjuder broderade fotografier med mina fotograferingar) men att röra mig utanför boxen har bara fört med sig bra saker för mitt arbete.

Kan vi jag boka dig för en fotografering utanför Åbo?

Självklart. Jag utgår från Åbo men reser en hel del runtomkring Finland i mitt arbete. Jag gör även en del jobb utanför Finland, främst i Norden och någon gång i Europa, men jag vill inte titulera mig som en “destination wedding photographer” eftersom det inte är resorna jag är ute efter, utan berättelserna.

Platser jag besökt i mitt arbete

 

Hur ser en bröllopsfotografering ut?

Det beror på hur ert bröllop ser ut. Jag föredrar att vara med er hela dagen eftersom det bara är då som jag har möjlighet att fånga alla de där små ögonblicken som går så fort förbi. Det är nämligen inte endast de stora stunderna som när ni säger ’ja’ som ni kommer vilja minnas, den riktiga magin finns någonstans där emellan.

Hur mycket kostar en fotografering?

Förutom bröllop fotograferar jag även porträtt så det beror på vad du bokar mig för.

Mitt mål är att göra mina fotograferingar tillgängliga för så många som möjligt och därför erbjuder jag alternativet att betala i delbetalningar, utan extra kostnad. Därför hoppas jag att du hör av dig även om din budget är tajt, så kan vi försöka hitta en lösning tillsammans.

Kan vi träffas innan bröllopet för ett planeringsmöte?

Jag vill självklart träffa er innan bröllopsdagen så vi hinner lära känna varandra litegrann. Det gör det så mycket lättare att komma igång på själva dagen, även om vi endast setts en gång tidigare över Skype.

Måste vi planera dagen på ett skilt sätt med tanke på fotografierna?

Nej, inte om ni inte vill. Jag är där för att fånga er dag som den verkligen såg ut, ingen Pinterest-version. Jag har dock varit med på så pass många bröllop (över 70 vid det här laget) att jag samlat på mig en hel del tips och tricks för hur man kan få dagen att flyta på fint utan stress och oro. De här tipsen har jag samlat i en pdf som ingår i alla bröllopspaket och som jag skickar till er efter bokningen, men du kan redan läsa ett utdrag här: Ett betydelsefullt bröllop.

 

Utdrag ur “Ett betydelsefullt bröllop”, en pdf med tips och tricks som ingår i alla bröllopspaket.

Hur går det till efter bröllopet?

Bokar ni mig för en heldag kommer jag hem med närmare 4000 bilder. Dessa går jag igenom i flera omgångar och väljer en så kompakt bildberättelse som möjligt, jag går alltid efter kvalitet framför kvantitet. Ni får själva välja ut de porträttbilder ni vill ha och när ni gjort det redigerad jag alla bilder och levererar dem i ett omsorgsfullt packat paket innehållande ett par små överraskningar. Sedan hoppas jag att ni hittar en lugn stund tillsammans då ni kan sätta er ner och ta in bildberättelsen från dagen.

Kan vi beställa utskrifter och fotoböcker direkt från dig?

Ja och det får ni så gärna. Mitt fotografi som fokuserar på ett stämningsfullt och naturnära berättande gör sig extra bra till pappers och om möjligt så är det så jag vill att ni ska uppleva er bildberättelse. Antingen genom utskrifter på papper av högsta kvalitet eller genom att beställa ett professionellt gjort album i linneklädd hårdpärm. Det här är sätt att försäkra er om att bilderna lever vidare och att ni senare i vardagen verkligen påminns om den här viktiga tiden i era liv.

Mera om all form av fotokonst jag erbjuder hittar ni här: fotokonst

 

julia-ikoner-4

 

Tveka inte att ta kontakt om ni har ytterligare frågor.