Fanny & Anders | Kokkola bröllopsfotograf

01.07.15

Under mina studier har jag funderat rätt mycket kring vad som är karaktäristiskt för mitt bildspråk, vad som gör mitt fotografi personligt. I och med arbetet med mitt examensarbete (som jag nog planerar att visa i något skede) så kom jag fram till vad det är som jag tycker att gör mitt bildspråk personligt. Jag fotograferar människor i miljö. Jag gör det i en stil som kan beskrivas som stämningsfull och drömsk. Jag drar mig till miljöer som lummiga skogar och dimmiga stränder. Jag vill skapa bilder som är stämningsfulla, vackra och poetiska.

Att skapa denna typ av bilder kräver tid och ro, något som inte alltid är lätt att hitta under en bröllopsdag. När man fotograferar porträtt på själva bröllopsdagen så gör man det ofta  även mitt under dagen då ljuset är onödigt hårt. Man har knappt om tid på sig och det är överlag så mycket på gång att brudparen många gånger har svårt att tränga ut allt som händer runtomkring dem och istället fokusera på att vara där i stunden. Detta kan i värsta fall synas i bilderna. Att  fotografera bröllopsporträtten en annan dag än själva bröllopsdagen är därför en riktigt bra idé i många fall. Mera tid, mindre stress, mindre krav, mera möjligheter. Därför kontaktade jag Fanny och Anders (vars bröllop jag fotograferade i vintras) för att höra om de ville ställa upp på en lite mera alternativ bröllopsfotografering. Jag ville helt enkelt få chansen att fotografera i mera gynnsamma förhållanden för att se vad det kunde resultera i.

Dessa bilder är tagna i Jakobstad en alldeles vanlig vardagskväll i juni. Vi hade alla haft fullt upp under en längre tid och det fanns egentligen bara ett datum som passade alla våras schema så vi fick satsa allt på den kvällen och hoppas på det bästa. Fotograferingen var väldigt spontant och vi improviserade varefter. Vi körde bara ut mot Fäboda och såg oss omkring utan att ha en tydligare bild av var vi skulle fotografera. Jag tycker att bilderna tydligt visar att det inte behöver vara svårare än så och i fortsättningen så rekommenderar jag att alla brudpar åtminstone överväger alternativet att fotografera porträttbilderna en annan dag än under själva bröllopsdagen. Om det inte är praktiskt möjligt så planera i alla fall in en timme under festen då ni kan smita iväg för en fotografering, för jag lovar, det är värt det.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.