Sneak peek | Yvonne & Carolus | Destination wedding photographer Germany

11.08.15

Jag uppnådde ett av mina personliga mål tidigare i augusti då jag åkte till Tyskland för att fotografera mitt första internationella bröllop. Det kändes som att det var en ännu större press på att prestera denna gång eftersom brudparet inte bara anförtrodde mig med uppgiften att dokumentera deras speciella dag, utan att de även var så bestämda på att det var just mig de ville ha att de var villiga att flyga in mig från Finland. Det var en dag jag nervöst sett fram emot i närmare ett år när den äntligen kom (nu låter det som att det var jag själv som skulle gifta mig och jag tror nog att jag nästan var lika nervös som brudparet) och när dagen äntligen kom så överträffade den allt det jag kunnat vänta mig. Yvonne och Carolus var härliga människor och området kring den lilla byn Tuttlingen i sydligaste Tyskland var otroligt vackert, som ett Österbotten bara att med höjdskillnader. Under Yvonne och Carolus bröllopsdag fotograferade jag i 16 timmar och det kändes knappt tungt (tröttheten slog först till nästa dag). Det enda som inte gick som jag drömt var vädret, efter veckor av sol och sommar bestämde sig förstås ett lågtryck för att slå klorna i området just under dagen för bröllopet. Vi hade ändå tur eftersom solen bestämde sig för att titta fram  just under den planerade porträttfotograferingen och ljuset i den gamla skogen var magiskt.

Yvonne och Carolus bröllop var olikt alla andra bröllop jag tidigare fotograferat och ändå var allt sig likt. Människor som är lyckliga över att de får varandra och sedan är alla de känner med hos dem och firar. Det här är ändå en historia som jag ser ovanligt mycket fram emot att dela med mig av eftersom allt detta ägde rum i slående vackra och inspirerande miljöer.

– – – – – – – – – –

Yvonne and Carolus got married in a small village called Tuttlingen in southern Germany in early August and they asked me to come and join them and capture their story. This was a milestone for me since I have had photographing an international wedding as a personal goal. When we came closer to de date of their wedding  I think that I was just as nervous as the bride and groom since I felt there was even more pressure than usual on me to be at the top of my game, after all they did fly me in from Finland… Yvonne and Carolus turned out to be amazing people and the area of Tuttlingen where the wedding was held was beautiful. On the day of the wedding I worked for 16 hours straight but I didn’t even feel exhausted when I got back to the hotel in the middle of the night. This is a wedding story that I really look forward to sharing with you since it’s so different from any other wedding I have ever photographed. Still, it’s all the same. A couple that are so happy that they have found each other, and their family and friends, who are happy to be there and celebrate with them. 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.